Betting – en sammanfattning

Betting har funnits sedan tidernas begynnelse. Människan har en stor tävlingsinstinkt, vilket gör att vadslagning troligtvis har funnits lika länge som människan själv.

Under romartiden och antikens Grekland utvecklades betting till ett mer ordnat spel. I Grekland satsades det stort på hästkapplöpning, men det räckte inte för romarna. Dessa individer krävde mer hårda tag, och brutalare sport. Därför blev det en kombination som gynnade både åskådare och tävlande. De uppfann gladiatorspelen. Gladiatorerna bestod av slavar, tjuvar och mördare. För deras del kunde dessa spel leda till kändisskap, frigivelse eller i värsta fall döden.

Tiden gick och vi landar i nutid. Gladiatorspelen försvann, men hästkapplöpningen överlevde, och är mycket populär även idag. Från början fick man spela hos ATG-ombud på hästar, fotboll eller hockey. Det har förändrats stort idag. Med datorernas och internets inträde i tiden förenklades allt med spelen. Nu kan du sitta hemma i din soffa och spela på odds. Dessutom utökas alternativen då livestreaming finns tillgänglig, då du kan sätta nya bet under matchens gång. Idag kan du betta på både lag, målgörare, hörna, straffar och nästan allt annat som du kan komma på. Antalet sporter som det går att betta på har också utökats. I stort sett alla sporter som existerar kan du numera även betta på. Dessutom går det att betta på allt möjligt, som politiska val.

Det nya inom betting är att du även kan betta på onlinespel, så som Counter Strike, Dota2, Star Craft och många fler. Här spelar du på vinnande lag, bästa spelare och dylikt.

Men utvecklingen har även fört vissa problem med sig. Spelberoenden blir allt vanligare idag med den goda tillgången av spelsidor. Därför är det viktigt när du väljer vilken sida som du vill betta på, att kolla upp så att de har god, professionell support. De ska kunna hjälpa dig om problem uppstår. Jämför sidorna väl mot varandra innan du bestämmer dig slutgiltigt för en att registrera dig på. Kom ihåg att så länge det är roligt att spela så gör du rätt. Om spel känns pressande och du upplever krav och stress, då bör du sluta omgående.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *