Betting och spelberoende

Detta är nog den minst roliga aspekten att prata om, men den är oerhört viktig. Idag med alla erbjudanden och siter som finns på nätet ökas även tillgängligheten till spel. Det i sin tur främjar att de som har lätt för att fastna i ett spelberoende också kan göra det.

Det viktigaste är nu att lära sig hur man tar itu med ett sådant problem, och det är även här som du kommer att märka hur seriös din spelsida är.

Varje spelsida ska erbjuda något som kallas för ansvarsfullt spelande. Om man har ett problem, då kan du mycket väl behöva supportens hjälp. I vissa fall finns en hel sektion på sidan tillägnad just ansvarsfullt spelande, där de flaggar för varningssignaler för beroende, hur man kan göra för att undvika att fastna i det, samt vilka stödorganisationer som finns. Allt beror på hur djupt ens spelberoende är rotat.

Om du känner att du är på väg att tappa kontrollen över ditt spelande, då finns det flera steg man kan gå. Många gånger kan du på din användarsida begränsa hur mycket du får sätta in på kontot inom en viss tid, även hur ofta du får spela per vecka. Då det gått riktigt långt bör du helt enkelt säga upp ditt konto omedelbart. Om du känner att du behöver någon att prata med om det, kan du börja med att vända dig till supporten. En seriös sida har support som är väl insatt inom detta och kan hjälpa dig hur du bäst ska gå till väga. De kan även stänga ner kontot åt dig om så är nödvändigt. Om du inte får den hjälp som du behöver av supporten i detta fall, då är verkligen inte sidan särskilt mån om sina kunder. Känner du att du kan fortsätta spela om du får hjälp med begränsningar av supporten, men de inte hjälper dig: Byt sida.

Viktigast av allt: Var alltid ärlig mot dig själv om du misstänker att anlagen för problemet finns. När spel går över från att vara roligt till att bli stress och påfrestningar – lägg ner spelandet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *