Betting – Vilka traditionella sporter?

Betting är något som alltid har funnits, men som ändå hela tiden förändras. Principen med själva bettingen är densamma, det vill säga att man satsar på det resultat som man tror att det ska sluta med. Det som ständigt förändras och utvecklas är hur man kan spela, och vad man kan satsa på. Som tidigare nämnts, var det från början populärt att spela på hästkapplöpningar och gladiatorspel. I nutid, men ändå ett antal år tillbaka, har hästkapplöpningen fortfarande funnits kvar. Sedan har det utvecklats till att man kan spela på trav också.

Länge var det så att man var tvungen att gå in i en fysisk butik för att fylla i en tipskupong för att kunna spela. Många gånger var det då ett 1X2-system som man använde sig av (då man spelade på fotboll eller hockey), vilket betydde att 1 – hemmalaget vinner, X – resultatet blir lika, 2 – bortalaget vinner.

Tekniken har gått framåt i rasande fart. Med internets intåg började det snart bli möjligt att spela på hästar på nätet. Snart kom även fotboll och hockey att bli alternativ. Idag kan man spela på nästan alla sporter som finns och likaså en mängd olika ligor, mästerskap och turneringar. det är inte bara matcher i högstaligorna som SHL och Allsvenskan som man kan spela på, utan såväl matcher med det svenska landslaget som lag i lägre divisioner. Dessutom finns ju alla internationella ligor såsom Champions Hockey League och Europa League som breddar utbudet ännu mer.

En stor fördel med att man spelar via nätet idag, är att Svenska Spel inte längre har monopol på spelandet. Det innebär att spelbolagen får konkurrera om dig som spelare, vilket kommer att ge dig bättre erbjudanden och priser.

Med nätets intåg kom även något som kallas för livestreaming. Det öppnade möjligheten för att kunna satsa på fler alternativ under spelets gång, som hörnor, straffar, mål och mycket annat. Du kan även spela på mer udda saker än sport, så som politiska val.

Dock kan man sammanfattningsvis säga att det är fortfarande fotboll och hästar som är det mest populära att spela på. Det kanske i och för sig inte är så märkligt, då dessa har lång tradition genom vår historia.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.